Πως να επιλέξω την κατάλληλη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων;

Συνήθως, τα μέλη της οικογένειας είναι αυτά που παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια και δεσμεύονται να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την άνεση των ηλικιωμένων αγαπημένων τους προσώπων. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή οι οικογενειακοί φροντιστές έχουν τις δικές τους δουλειές και οικογένειες που χρειάζονται την προσοχή τους. Εξάλλου, καθώς η ψυχική και η σωματική κατάσταση του ηλικιωμένου επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να καταστεί αδύνατο για τα μέλη της οικογένειας να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται εξωτερική βοήθεια και κατάλληλη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές φροντίδας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας και προσωπικής φροντίδας. Ορισμένοι άνθρωποι παραμένουν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων για μικρό χρονικό διάστημα μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο. Αφού αναρρώσουν, επιστρέφουν στο σπίτι τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι ένοικοι ζουν εκεί μόνιμα επειδή έχουν σωματικές ή ψυχικές παθήσεις που απαιτούν συνεχή φροντίδα και επίβλεψη.

Βήματα για να βρεις την κατάλληλη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων 

Εάν εσείς και το ηλικιωμένο αγαπημένο σας πρόσωπο είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ψάχνετε λύσεις για τη διαβίωσή τους, είναι πιθανό να νιώθετε ένα μείγμα συναισθημάτων. Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι που ανακαλύπτετε ότι μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων κάνει τη υγεία και την ευεξία πολύ πιο εύκολη για το αγαπημένο σας πρόσωπο και μπορεί να ανακουφιστείτε που γνωρίζετε ότι η κοινωνικοποίηση και η ασφάλεια αποτελούν επίσης προτεραιότητα. 

Μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων προσφέρει στους ενοίκους μια ενεργή ζωή, παρέχοντας τους τη βοήθεια που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς και ευτυχισμένοι. Ωστόσο, η εύρεση μια σωστής μονάδας μπορεί να είναι μια συγκεχυμένη διαδικασία για τους περισσότερους ανθρώπους. Ακολουθούν 4 βήματα που θα σας οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή απόφαση.  

Μιλήστε στον γιατρό και στους γείτονές σας

Είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάτε να κάνετε μια έρευνα για την αναζήτηση της κατάλληλης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, να αρχίσετε να ρωτάτε άλλους για τις εμπειρίες τους σχετικά με τη διαβίωση ηλικιωμένων. Οι συστάσεις του γιατρού του αγαπημένου σας προσώπου μπορούν να βοηθήσουν πολύ εσάς και το ηλικιωμένο άτομο που πρόκειται να εισαχθεί σε μια μονάδα. 

Επίσης είναι σημαντικό να μιλήσετε ειλικρινά για την αναζήτησή σας, με άτομα που εμπιστεύεστε, συμπεριλαμβανομένων γειτόνων ή φίλων. Οι άλλοι μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες προσφέροντας την εμπειρία τους, συμπεριλαμβανομένου του τι θα ήθελαν να είχαν κάνει διαφορετικά, τώρα που μπορούν να ανατρέξουν αντικειμενικά στη διαδικασία. Να θυμάστε ότι η εμπειρία του καθενός είναι μοναδική και δεν είναι απαραίτητα ίδια με τη δική σας. 

Κάντε μια λίστα με τις Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων 

Σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς. Αυτό μπορεί να αφορά την τοποθεσία, τις εγκαταστάσεις ή την εξειδικευμένη φροντίδα για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, όπως η άνοια. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα προκύψουν πρόσθετες ερωτήσεις όταν αρχίσετε να αναζητάτε την κατάλληλη μονάδα. Επίσης υπάρχουν διάφοροι online κατάλογοι που σας επιτρέπουν να δείτε γρήγορα διάφορες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε κοντινή απόσταση. 

Επικοινωνήστε με τις Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Επικοινωνήστε με τις μονάδες που έχετε επιλέξει και συζητήστε σημαντικές λεπτομέρειες από το πρώτο κιόλας τηλεφώνημα. Μιλήστε απευθείας με τον διευθυντή της μονάδας για το πως μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας. Ρωτήστε επίσης για τη διαθεσιμότητα των θέσεων. Η ενημέρωση σχετικά με το κόστος και τη διαθεσιμότητα δωματίων θα σας βοηθήσει να αποκλείσετε τυχόν μονάδες που δεν είναι κατάλληλες, είτε επειδή είναι εκτός του εύρους των τιμών σας, είτε επειδή δεν έχουν διαθέσιμο χώρο. Τέλος ζητήστε από τη μονάδα να σας στείλει λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος και όταν κανονίζετε μια επίσκεψη, ελέγξτε ποιον θα συναντήσετε (κατά προτίμηση τον διευθυντή του ιδρύματος) και επιβεβαιώστε το ραντεβού πριν ξεκινήσετε. 

Επισκεφτείτε τις Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων 

Είναι πολύ σημαντικό να επισκεφτείτε όλες τις μονάδες που περιλαμβάνονται στη λίστα που έχετε δημιουργήσει. Ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε τι είναι σημαντικό, από πρακτικά ζητήματα όπως οι δραστηριότητες που παρέχονται (ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης, εκδρομές και περιηγήσεις κλπ) μέχρι ερωτήσεις σχετικά με τη σύμβαση, το πιθανό δωμάτιο σας αλλά και οτιδήποτε συμβαίνει τόσο μέσα αλλά και γύρω από τη μονάδα. 

Εάν είναι εφικτό, επισκεφτείτε τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων με ένα μέλος της οικογένειας ή με έναν φίλο. Εάν δεν μπορείτε να την επισκεφτείτε αυτοπροσώπως, ζητήστε από έναν εκπρόσωπο του ιδρύματος να έρθει σε εσάς για να αξιολογήσει τις ανάγκες σας πρόσωπο με πρόσωπο.  

Εάν βρίσκεστε σε μια αναζήτηση για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, τα Πρότυπα γηροκομεία είναι εδώ για να προσφέρουν στα άτομα που αγαπάτε 24ωρη φροντίδα, πρόσβαση σε ιατρικούς επαγγελματίες, κοινωνικές δραστηριότητες, εκλεκτό φαγητό, καθαριότητα και άλλα πολλά. Για άμεση επικοινωνία καλέστε στο 2392 072218

Προηγούμενο άρθροΠοιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις των ηλικιωμένων στην κοινωνία μας;
Επόμενο άρθροΠοια είναι τα οφέλη του να ζεις σε ένα γηροκομείο;