Ποια είναι τα οφέλη του να ζεις σε ένα γηροκομείο;  

Το γηροκομείο είναι μια δημοφιλής επιλογή για ηλικιωμένους, που δεν μπορούν να μείνουν με τις οικογένειες τους ή χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από αυτή που μπορούν να προσφέρουν οι οικογένειές τους. Καποιοι διστάζουν να στείλουν την οικογένειά τους σε κάποιο γηροκομείο, γιατί θεωρούν ότι απομακρύνουν το αγαπημένο τους πρόσωπο από το οικογενειακό τους σπίτι και το αφήνουν με ξένους. Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Υπάρχουν πολλά οφέλη για το αγαπημένο σας πρόσωπο αν ζει σε μια εξειδικευμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

5 λόγοι για να επιλέξετε ένα γηροκομείο 

Όταν σκέφτεστε πώς να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα προβλήματα της γήρανσης, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι οι αγαπημένοι σας λαμβάνουν τα υψηλότερα πρότυπα φροντίδας. Ένα γηροκομείο έχει μια σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλες εναλλακτικές λύσεις, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στο ίδιο τους το σπίτι.

  1. Κοινωνική αλληλεπίδραση 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι είναι η μοναξιά. Μόλις τα παιδιά τους μετακομίσουν και αυτοί βγουν στην σύνταξη, είναι δύσκολο να αποκτήσουν οποιαδήποτε κοινωνική αλληλεπίδραση. Αυτή η έλλειψη κοινωνικής δραστηριότητας συνδέεται με την κακή υγεία. 

Παρόλο που ορισμένοι ηλικιωμένοι εντάσσονται σε διάφορους συλλόγους για την κοινωνικοποίησή τους, οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται συνήθως μόνο μία φορά την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους μόνο μερικές φορές φορές την εβδομάδα. Αν όμως ο ηλικιωμένος συγγενής σας βρισκόταν σε ένα γηροκομείο, θα είχε μια ζωντανή κοινότητα για να συμμετάσχει. 

Τα γηροκομεία διαθέτουν κοινόχρηστους χώρους και αρκετές καθημερινές ομαδικές δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο θα ασχολείται συνεχώς με άλλους ενοίκους, δημιουργώντας νέες φιλίες και απολαμβάνοντας διάφορα χόμπι. Για την κοινωνική και ψυχική υγεία του αγαπημένου σας προσώπου, ένα εξειδικευμένο γηροκομείο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που θα μπορούσε να βρίσκεται. 

  1. Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού 

Οι ηλικιωμένοι έχουν συνήθως μια μεγάλη λίστα με τραυματισμούς από τους οποίους αναρρώνουν ή από τους οποίους συνεχίζουν να υποφέρουν. Αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο του να είσαι ενεργός ενήλικιας. Όταν οι ηλικιωμένοι συνεχίζουν να ζουν στο σπίτι της οικογένειάς τους, συνήθως σε κτίρια που δεν είναι σχεδιασμένα για ηλικιωμένους, κινδυνεύουν να επιδεινώσουν τους τραυματισμούς τους. 

Αλλά σε ένα γηροκομείο, τα πάντα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τους ηλικιωμένους και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό είναι κοντά τους για να τους βοηθήσει. Είναι σε θέση να προσέχουν τους ενοίκους και να τους βοηθούν όπου χρειάζεται. Αυτό μειώνει σημαντικά την πιθανότητα τραυματισμών για τους ηλικιωμένους.  

  1. Εξατομικευμένη φροντίδα 

Κάθε ένοικος είναι διαφορετικός. Ορισμένοι ένοικοι έχουν σωματικές παθήσεις που απαιτούν μόνιμη ιατρική παρακολούθηση. Με μια ομάδα εξειδικευμένων νοσηλευτών, κάθε ένοικος λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται. Επομένως δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν το μέλος της οικογένειάς σας λαμβάνει τη σωστή φαρμακευτική αγωγή. Με την εξατομικευμένη φροντίδα, ο ηλικιωμένος συγγενής σας θα έχει εγγυημένα όλη την υποστήριξη που χρειάζεται. 

  1. Καθημερινή βοήθεια σε εργασίες 

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους είναι η αυξανόμενη δυσκολία στην εκτέλεση βασικών αναγκών, όπως το μπάνιο, το ντύσιμο και  η χορήγηση φαρμάκων. Ένα γηροκομείο παρέχει βοήθεια σε αυτές τις εργασίες και σε πολλές άλλες, απαλλάσσοντας τους ηλικιωμένους από ένα βάρος που προκαλεί περιττό άγχος. 

  1. Υπηρεσίες καθαριότητας 

Ακόμη και αν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι εξαιρετικά ανεξάρτητο στο σπίτι του, δύσκολα κάποιος θα δίσταζε στην ιδέα να μην χρειαστεί να ασχοληθεί με την καθαριότητα του σπιτιού ποτέ ξανά. Το προσωπικό σε ένα γηροκομείο αναλαμβάνει όλα τα καθήκοντα καθαριότητας και τις υπηρεσίες πλυντηρίου, ακριβώς όπως σε ένα ξενοδοχείο, αφήνοντας τους ηλικιωμένους ελεύθερους να γεμίσουν το χρόνο τους με δραστηριότητες, κοινωνικές εμπειρίες και χαλάρωση. 

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Πανόραμα είναι ένα εξειδικευμένο γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη και οι εγκαταστάσεις του παρέχουν στο αγαπημένο σας πρόσωπο το δικό του χώρο, ενώ ταυτόχρονα τον κρατούν ασφαλή. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα! 

Προηγούμενο άρθροΠως να επιλέξω την κατάλληλη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων;
Επόμενο άρθροΠρόληψη στην Τρίτη Ηλικία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε